Vinteren er endelig her og det er skisport på TV igjen. Dette har jeg gledet meg til gjennom hele sommerhalvåret.

Det er ingenting som jeg gleder meg mer til å se på fjernsynet enn vintersport. Det er noe med å få tilbake den gode følelsen fra barndommen da Oddvar Brå var helten på skjermen.

Skiskyting
Min favoritt av vintergrenene er kanskje ikke så overraskende skiskyting. Denne idretten er et fantastisk eksempel på god underholdning på TV. Det store spenningsmomentet for meg i år er hvordan Ole Einar Bjørndalen kommer til å gjøre det. Han imponerte virkelig under forrige OL med å ta gull i en alder av 40 år. Det var mange som ble sjokkert når han offentliggjorde at han skulle fortsette i to sesonger til. Selv har jeg svært stor tro på at kongen av skiskyting skal klare å hevde seg også i år. Det gjenstår å se om det er jeg eller kritikerne som får rett denne gangen.

Andre idretter
I tillegg til skiskyting så liker jeg å følge med på en rekke andre øvelser gjennom hele vinteren. Dette gjelder både langrenn, kombinert, hopp, snowboard og alpine grener. Derfor går stort sett alle helgedager med til å sitte klistret foran skjermen og følge med på det som skjer. Så langt er jeg svært imponert over at Kjetil Jansrud har vunnet tre verdenscuprenn på rad. Dette er en prestasjon som nesten er uten sidestykke i den alpine historien. Det er faktisk bare Kjetil Andre Aamodt som har klart å vinne fire renn på lag i den prestisjetunge konkurransen. Jeg krysser iallefall fingrene for at Jansrud skal klare å slå rekorden.

Det er mye å følge med på når vinteren starter hvert år. Det blir å følge med på det meste som blir arrangert av konkurranser frem til våren kommer. Jeg merker allerede at det er fantastisk å se snøfylte omgivelser på fjernsynet igjen.