falunDe norske langrennsløperne har imponert i starten av en ny sesong. Spørsmålet er om formen holder seg til VM i Falun til neste år eller om svenskene tar oss igjen.

Det er knyttet stor spenning til VM på ski i Sverige neste år. Det er iallefall godt å se at de norske er godt i gang med forberedelsene.

Total dominans
Nordmennene har virkelig dominert i alle renn så langt i sesongen. Det er ikke bare de store stjernene som har prestert, men også overraskelser som Finn Hågen Krogh, Pål Golberg og Nicklas Dyrhaug. Noen mener at dette kan virke negativt på VM fordi de norske når formtoppen for tidlig. Dette er imidlertidig noe som det hersker stor usikker rundt på flere måter. I utgangspunktet skal det være positivt at så mange går raskt på ski allerede. Det kan bety at man har mer inne som vil komme til syne utover sesongen. I tillegg gir det god selvtillit å markere seg allerede nå med pallplasser i flere renn. Likevel kan det være at noen har planlagt og gjennomført treningen på feil måte. Dette kan selfølgelig straffe seg ved at formen ikke er tilstede når verdensmesterskapet arrangeres.

Rolige svensker
Svenskene tar det helt rolig og er ikke bekymret for deres dårlige sesongstart. De har stor tro på at de skal kunne klare å ta både gull og andre medaljer på hjemmebane. Tiden vil vise om de har fått til en optimal oppkjøring eller om den svake formen blir systematisk utover sesongen.

VM på ski er alltid et spennende idrettsarrangement med mange gode norske øvelser. Selv har jeg stor tro på at de norske skal klare å hevde seg i langrennssporet. Det gjenstår å se om det blir vi eller broderfolket som ler sist i vinter.